vineri, 19 iunie 2015

Premisa de baza a iubirii este libertatea absoluta acordata celuilalt.

Numai cand esti fericit poti trai cu tine insuti;atunci dispare necesitatea de a trai in cuplu. Asta nu inseamna ca trebuie sa te izolezi de restul oamenilor, ci ca nu poti stabili relatii de cuplu. Dar a stabili o relatie sufleteasca cu alti oameni este una, si a trai in cuplu este cu totul altceva. Relatia de cuplu este cu totul altceva decat relatia sufleteasca. Relatia de cuplu este o forma de inlantuire, relatia sufleteasca este o forma de impartasire reciproca, Puteti stabili relatii sufletesti cu foarte multi oameni, va puteti impartasi fericirea cu multi dintre ei, dar nu veti depinde de nimeni in particular si nimeni nu va depinde de dumneavoastra. Abia atunci veti trai in libertate, fericire si iubire.
Intr-o societate perfecta a viitorului ar trebui sa existe doar prieteni, nu soti si sotii. Oamenii nu sunt obiecte, nimeni nu poate pune stapanire pe ei. Nici o sotie nu este proprietatea nimanui, si nici un sot. Ce fel de lume ati creat? Oamenii sunt redusi la simple proprietati; intre voi exista gelozie si ura.
Ce inseamna o iubire adevarata? Daca iubesti o femeie, si intr-o buna zi ea vine si iti spune ca s-a indragostit de altcineva si ca este fericita alaturi de el, trebuie sa te simti si tu la fel de fericit. O iubesti?...deci ii doresti sa fie fericita.
Nu incerca niciodata sa agati pe cineva pentru tot restul vietii. Daca doi oameni sunt impreuna astazi, din propria lor vointa, acest lucru ar trebui sa fie de ajuns. Iubirea nu inseamna sclavie, ci libertate.
Cum poate casnicia sa distruga iubirea? Voi sunteti cei care o distrugeti, caci nici macar nu stiti ce este iubirea. Voi pretindeti ca stiti, sperati sa stiti, visati sa stiti. Iubirea trebuie invatata…iubirea inseamna armonie. Orice forma de fericire, sanatate, armonie, toate se nasc din iubire. Invatati sa iubiti. Nu va grabiti cu casatoria. Deveniti mai intai un mare amant/amanta.
Nu ratati nici o ocazie de a iubi. Puteti iubi chiar si atunci cand mergeti pe strada. Va puteti manifesta iubirea chiar si fata de un cersetor. Nici macar nu trebuie sa-i dati de pomana, este suficient sa-i zambiti. Nu asteptati sa va oferiti iubirea numai atunci cand apare cel potrivit pentru ea, caci atunci nu va aparea nimeni niciodata. Cu cat iubiti mai mult cu atat mai mare este posibilitatea ca persoana potrivita sa apara in viata voastra.
Si atentie, nu confundati niciodata iubirea cu sexul. Iubirea este ceva divin…atunci cand va apropiati cu adevarat, voi deveniti unul. Si aceste momente sunt foarte rare si foarte pretioase

Premisa de baza  a iubirii este libertatea absoluta acordata celuilalt.

Osho

Niciun comentariu: