vineri, 19 iunie 2015

Ce este IUBIREA?


Pe cat de usor este sa o traiesti si sa o cunosti, pe atat de greu este sa o exprimi in cuvinte. Este ca si cum ai intreba un peste: Ce este marea?” Pestele iti va raspunde: “Aceasta este marea. Te inconjoara de pretutindeni”
Iubirea este inlauntrul fiecarui om. Ea nu trebuie adusa de undeva de afara, nu trebuie cautata altundeva. Se afla aici, fiind sinonima cu impulsul vietii.
Oare cand vom reusi sa traim iubirea si sa inlaturam egoul?
Iubirea este intotdeauna fericita atunci cand poate darui ceva; egoul nu este fericit decat atunci cand poate lua ceva de la altcineva.
Iubirea nu are nici un scop, ea reprezinta propria sa rasplata; egoul are intotdeauna un scop.
Iubirea se bucura chiar si atunci cand este lovita; egoul nu este cu adevarat fericit nici macar atunci cand obtine ceva.
Egoul considera iubirea un lucru prostesc, o fantezie copilareasca.
Cand omul se daruieste cu totul iubirii, egoul lui dispare.
Iubirea este in sine frumoasa; ea genereaza implinire. De aceea, trebuie sa iubim cat mai mult, nu conteaza pe cine si de ce. Aceasta fluiditate a iubirii ne va invata ca exista o viata superioara, care ne va putea conduce catre divinitate.
De ce ne temem de iubire si tinem persoanele la distanta? De ce exista aceasta teama?
Lumea se fereste de intimitate, de apropiere. Le permitem celor din jur sa se apropie doar in anumite conditii, impuse de noi. Intotdeauna va exista un zid invizibil fata de celalalt. Fiecare are propriile sale secrete, nimeni nu se deschide 100% fata de celalalt. Nici chiar atunci cand iubim nu ii permitem celuilalt sa patrunda in fiinta noastra pana la capat.
Daca am face asta am experimenta o stare de beatitudine straina noua acum. Cand doi iubiti fuzioneaza, ei traiesc o stare de orgasm fizic. Cand doua minti fuzioneaza, se produce un orgasm psihologic…iar cand doua spirite devin una, orgasmul este spiritual.


Iubirea este atat de dificil de descris. Tot ce pot face, este sa stau linistita, in speranta ca voi surprinde in privirea mea ceva, sau poate in gesturile mele, ceva care sa ma faca sa spun: aceasta este iubirea.

Niciun comentariu: