miercuri, 13 mai 2015

Merită să aștepți o viață pentru o clipă de fericire și merită să trăiești o clipă de fericire care să dureze o viață


Oamenii fericiți nu se iau după viața altor oameni, dar și-o trăiesc pe a lor. Frumos, simplu, unic. Oamenii fericiți știu că fericirea e mai importantă decât orgoliul iar dragostea e mai scumpă decât singurătatea. Și atât fericirea cât și dragostea se construiește în doi. Uneori, în doi nu ești din prima. Uneori, în doi nu ești toată viața. Atunci merită să aștepți sau merită să trăiești clipa.
La fiecare e diferit. Unii se aruncă cu tot cu suflet în prima relație și ies din ea răniți. Suferinzi. Alții așteaptă ani buni până întâlnesc fericirea lor și nu regretă nici o clipă din așteptare. Unii nu se tem să jertfească emoții, oameni, ani, doar pentru ca să trăiască clipa alături de omul potrivit. Iar omul potrivit e pentru fiecare diferit. Pentru unii e cel mai frumos. Pentru alții e cel mai puternic. Pentru alții e cel mai potrivit. Asta nu contează, cât contează să știi cu certitudine că merită și că nu vei regreta apoi.
La fiecare e special. Fiecare trăiește povestea lui, indiferent că durează o clipă sau o viață. Poveștile de asta sunt povești, iar dragostea lor de asta niciodată nu a avut limite în timp. Ele fie vor ține la momentul ăla special, fie vor ține toată viața. În ambele cazuri vor face fericiți pe doi oameni cărora nu le pasă de ce spun alții. Mulți încearcă să pună dragostea și tot ce e legat de ea în parametri bine stabiliți, iar asta e cea mai mare greșeală. Nu poți spune cuiva cum să iubească, cum nu poți să indici pe cine să iubească sau cât să țină dragostea asta. Timpul e ultimul la care îndrăgostiții ar trebui să țină cont. Ceea ce iubești, trăiești. Un moment, o lună, o viață, nu contează. Unele lucruri nu mai vin dacă nu le trăiești la timp iar altele nu mai vin dacă nu le aștepți. Sau vin greșite. Unele emoții le simți doar când ai lângă tine omul potrivit și anume ele au toate șansele să țină o viață. Altele vin după ce aștepți o viață, dar le vei trăi cu aceeași intensitate. Pentru că nu contează durata lor, ci cu cine le împarți. E suficient să ai jumătatea ta alături ca să uiți de toate și e suficient să știi că peste ani buni vei avea fericirea ta ca să aștepți.
Lucrurile frumoase nu se spun, ele se trăiesc. Unii se întreabă dacă merită să le trăiești prea puțin și apoi să-ți fie dor de ele. Alții dacă merită să le aștepți, că poți să uiți. În ambele cazuri merită efortul și așteptarea. Pentru că nu știi când altă dată ai putea iubi la fel de mult. Pentru că nu știi când altă dată ai putea aștepta cu atâta dragoste.

Merită să aștepți o viață pentru o clipă de fericire și merită să trăiești o clipă de fericire care să dureze o viață

Niciun comentariu: