vineri, 7 august 2015

În momentul în care îți alegi jumătatea, ține cont că în timpul liber când nu veți face sex, va trebui și să vorbiți unul cu celălalt

Dragostea nu e sex. Sau nu e doar sex. Înainte de sărut și după sărut sunt mult mai multe momente pe care dacă nu le prinzi din mers riști să pierzi omul de alături undeva lângă un regret sau lângă un alt om. Atunci când îți alegi un partener pe-o noapte, poți să alegi după aspect, miros, impresie. Atunci când alegi pe cineva pentru o relație, poți să alegi după încredere, după cum face sex, după cât te atrage. Dar atunci când îți alegi jumătatea, sexul și chiar încrederea nu sunt de ajuns. Pentru că alături de acel om trebuie să simți și liniște și nebunie. Trebuie să îți fie cald și plăcut. Trebuie să trăiești fiecare moment, nu doar pasiunea. Așa că dincolo de sex și plăceri, care și ele trebuie să fie, alege-ți jumătatea după starea de bine. Întreabă-te: cât de bine te simți alături de el sau de ea, ziua sau noaptea, la bine sau la greu?
Răspunsul poate să te uimească. Poți înțelege că de omul de alături te leagă doar câteva strigăte în noapte. Abia atunci îți dai seama că el nu e omul tău și că ți-e dor de o discuție de suflet, de o îmbrățișare în care să te pierzi, de o floare, de un gest. Atunci trebuie să te decizi repede, că de altfel te prinde bătrânețea alături de un om nepotrivit. Și el nu are nici o vină. Pur și simplu povestea ta nu se leagă cu povestea lui. Sau povestea lui e prea limitată ca să o mai asculte și pe a ta. Toată lumea știe să facă sex, mai bun sau mai prost, dar nu toată lumea știe să comunice cu omul drag, să ajute, să înțeleagă, să fie de acolo trup și suflet. Atunci când îți dai seama că te simți prost lângă omul ăsta, când vrei altceva, nu pleci. Încerci să schimbi. Să vorbești. Dacă nu merge, îți refaci viața. Dar și mai bine alegi din prima jumătatea ta care să te iubească, îmi cer scuze de expresie, corect. Unii nu înțeleg că corect înseamnă din tot sufletul, fără obligații dar responsabil.
În momentul în care îți alegi jumătatea, ține cont că nu e pe o zi sau o lună. Doar el, omul tău, îți este jumătate. Sau din două părți, două personalități, două caractere diferite formați un tot întreg. Nu doar în pat și nu doar când ceva se ridică. Dincolo de pasiune, îți alegi jumătatea pentru felul lui de a fi, când înțelegi că atât de bine se potrivește cu felul tău de a fi. Când îți dai seama că împreună cu acest om ai putea să construiești o familie, că lui ai vrea copiii tăi să-i spună tată. Sau ei mamă. Că îi suporți capriciile și el îți suportă mofturile. Că ai putea să vorbești despre multe, foarte multe lucruri, doar marea parte din timp o veți petrece împreună. Imaginează-ți că cineva și patru cinci ore pe zi tăceți. Sau priviți ziua întreagă niște filme de la care ți se întoarce deja. Viața bate filmul. Viața în doi înseamnă în primul rând ascultare, înțelegere, comunicare, rezistență în fața timpului, a grijilor, a momentului când sex nu va fi așa de mult sau nu va fi defel. Da, după un timp nu mai e nebunia de la început și cauți altceva la omul de alături. Dacă nu găsești, pleci. Simplu. Decât să pleci atunci, alege cu cap acum. Și din dragoste.
În momentul în care îți alegi jumătatea, ține cont că în timpul liber când nu veți face sex, va trebui și să vorbiți unul cu celălalt.

devorbacutine.eu

Niciun comentariu: