luni, 13 iulie 2015

Ce este iertarea?

Ce este iertarea? O speranta pentru cel care a tradat sau o demonstratie de dragoste pentru cel care iubeste? Si cine iarta mai mult? Omul care a gresit sau omul care tine la prezent? Unii atat de bine s-au mulat pe starea de a fi iertati de fiecare data, ca nici nu mai cauta sa inteleaga ce simte omul de langa ei in tot acest timp. Si, iertam pentru ca avem motive sau o facem din dragoste? Iertam din teama de a nu ramane singuri?
Nu intotdeauna cere iertare cel care este vinovat. Lucrul asta sa si-l puna in cap toti cei care aud un “iarta-ma” si se cred mari salvatori de relatii, iertand.
Bine, ai gresit. Daca nu poti sa ceri iertare atunci te incui intr-o camera fara lumina si stai acolo pana iti vine mintea la cap. Si recunostinta, pentru cel care te-a iertat si fara cuvinte.
Daca minti, atunci nu te astepta sa fii iertat din sinceritate. Omul de alaturi te va ierta o data pentru ca te iubeste, a doua oara pentru ca nu poate fara tine si a treia oara el singur isi va cere iertare. Dragostea va fi mai importanta decat starea lui de bine. Atunci, merita sa-ti bati joc de el?
Cei care au gresit de cele mai multe ori, acuza, striga , se revolta. Iar omul de alaturi cauta sa tina pasul reprosurilor. Ii sunt indiferente motivele, el nu cauta sa inteleaga, el doar te iubeste. Motive venite din dragoste intotdeauna gasesti.

Asa-i si cu cei care iarta, de multe ori nici nu au treaba cu greselile, dar iarta pentru ca le pasa. Si cel mai mult isi doresc un singur lucru: sa ramana, iar atata timp cat raman sa fie iubiti, sa nu fie mintiti. Pentru ca iubesc.

Niciun comentariu: