marți, 5 aprilie 2011




Ganduri despre dragoste


In fiecare om exista o infinita nevoie de a iubi, care-l divinizeaza pe acesta atunci cand este plenar si sublim manifestata.

Iubirea este cea mai mare dintre fericirile umane, deoarece este efortul suprem pe care omul il incearca pentru a iesi din singuratatea fiintei sale launtrice.

A iubi intens si inaltator inseamna a nu cunoaste aproape deloc orgoliul si ura. A iubi innobilat de transfigurare inseamna a avea lumina in ochi, a fi plin de fericire si a auzi o muzica divina.

Daca mai meru am da dovada de suficient de multa bunatate si dragoste de oameni, am fi siguri ca vom reusi sa facem sa mijeasca intr-o oarecare masura sentimentde de dragoste si bunavointa in sufletele majoritatii oamenilor cu care venim in contact, oricine ar fi ei.

Iubirea este, chiar si atunci cand nu banuim, suprema lege a universului: o lege misterioasa care guverneaza si oranduieste totul, de la atomul neinsufletit pana la unirea in cuplu a fiintelor rationale; de la ea pleaca si spre ea converg, adeseori ca spre un centru divin de irezistibila atractie, toate gandurile si actiunile noastre...


Ganduri despre dragoste - de Gregorian Bivolaru