luni, 25 aprilie 2011


Cunoasterea binelui si a raului

Dumnezeu nu creeaza decat ceea ce este Bun, Frumos si Adevarat. Nu exista caracteristici si forte malefice. Nu exista decat caracteristici si forte prost utilizate!

Trebuie sa invatam controlul virtutilor, iar asta inseamna sa stim sa utilizam calitatile la locul potrivit si in momentul cel mai oportun. Pentru ca o calitate poate fi divina, sau satanica, depinde doar de felul in care o folosim

Asa am invatat ce inseamna „sa taci ” si „sa vorbesti” cu discernamant. „A tacea” este o calitate divina, si este o binecuvantare atunci cand este utilizata la locul si in momentul potrivit.

Trebuie sa invatam ce inseamna umilinta, si sa fim constienti de faptul ca toate calitatile frumoase, bune si autentice ii apartin Lui.

Sa invatam sa fim multumiti in toate imprejurarile, si sa acceptam atat criticile cat si elogiile. Pt ca atunci cand „accepti totul” manifesti o calitate divina.

Sa alegem intotdeauna ceea ce este mai bun. Sa invatam sa deosebim ce este frumos de ce este urat, ce este bun de ce este rau, ce este adevarat de ce este fals, ce este divin de ce este satanic. DAR...trebuie sa invatam ca frumusetea nu exista fara uratenie, bunatatea nu exista fara rautate si adevarul fara minciuna

Ce trebuie eu sa invat? Sa recunosc in fiecare om aspectele divine, cele pamantesti si cele demoniace. Sa nu iubesc niciodata persoana, dar sa iubesc divinul din ea, sa tolerez tot ceea ce este pamantesc si sa evit ceea ce este demoniac.

Cineva imi spunea: „...cel care merita sa fie iubit este Dumnezeu, nu persoana. Iubeste-l pe Dumnezeu in toate fiintele si nu te atasa de nimeni