duminică, 7 noiembrie 2010


E trist si totus adevarat ca momentele frumoase zboara, clipele fericite trec iar ca un strigat de durere raman doar amintirile.De multe ori am putea sa fim multumiti sa ne aducem aminte de clipele trecute, insa sunt si clipe care odata trecute ne provoaca durere sufleteasca aducandu-ne aminte de ele. 

Cele mai fericite clipe din viata unui om sunt clipele in care inima este inundata de fiorii dragostei, iar buzele incep sa rosteasca cuvinte magice iar in intreaga fiinta incepe sa se produca o mare schimbare. 
Aceele clipe minunate sunt acelea in care incepi sa iubesti.Sa iubesti?Ce este iubirea?
In cateva cuvinte, cel care iubeste este plin de rabdare si bunatate, nu cunoaste invidia, nu se lasa cuprins de deznadejde, nu scoate in evidenta greselile altora, crede mereu numai binele, nu-si pierde speranta, nu ridica pretentii si nu pune conditii". 

Iubirea iarta si uita,vindeca si da putere apare si ramane cand este curata.Nu uita ca a iubii inseamna a dorii, iubirea este viata, este speranta, este incredere, este adanca si inepuizabila, iubirea este fara moarte.

Iubirea trebue sa stea la temeiul oricarui act uman,cel care nu iubeste este;artagos, incorect, dur, neinduplecat, viclean, pre- facut, posac, arogant, zgarcit si fanatic. 
Este atat de trist ca exista multi care nu stiu sa iubeasca, fiindca ei nu cunosc ceea ce inseamna cuvantul iubire.In iubire se simte mai mult decat e nevoie, se sufera mai mult decat se cugeta, se viseaza mai mult decat se traeste si se cere ce noi singuri nici nu am fi putut crede.In iubire niciodata frica nu-i, iubirea adevarata alunga frica, intreaga fiinta a celui care iubeste este plina de o lumina asemenea luminii pe care o raspandeste soarele si acea lumina indeparteaza;orice necaz, orice ingrijorare si orice suferinta. 

Iubind nu simti greul poverilor lumesti,pentru-ca iubirea suporta cu tarie privatiunile si greutatile vietii. 
A iubii nu inseamna a fi atasat de o singura persoana aceasta numindu-se egoism in doi, a iubii inseamna a privi in aceasi directie, a avea aceleasi simtiri si a avea aceleasi ganduri.Ca sa poti iubii,trebue dupa spusele lui M.Eminescu "sa ai vreme de pierdut",si totus Seneca vine si spune;"nu exista sa n-ai timp".
In lume nimic nu este statornic, nici norocul cel mai inflorit, nici prietenia cea mai stransa, nici dragostea cea mai aprinsa ci numai iubirea este nemuritoare.