sâmbătă, 27 noiembrie 2010


Aparente...

Din acest punct de vedere cred ca sunt doua categorii de oameni, unii care isi traiesc viata, si altii care o indura. Cei din urma sunt cei care isi traiesc viata prin prisma aparentelor. Din pacate sunt tot mai multi. Fiecare dintre noi cunoastem cateva astfel de persoane. Pentru ei nu este prea important interiorul ci exteriorul. Ei se “hranesc” cu presupusa sau inchipuita invidie, din privirile celor care ii privesc. Intr-un fel este bine ca nu ne lasa sa le vedem si interiorul, deoarece ne-ar intrista cu suferinta lor. Cand traiesti cu gandul doar la aparente esti intr-o continua lupta. Un caracter frumos, onest, umil, integru….nu se demodeaza niciodata, insa niste haine moderne, niste masini asemenea, sunt supuse in permanenta pericolului de a fi demodate ceea ce ar duce inevitabil la stricarea aparentelor. 


La nastere, Dumnezeu ne-a pus fiecaruia in mana, o combinatie de carti de joc. In aceasta lumina, menirea ta este sa faci tot ce este omeneste si corect posibil de a scoate tot ce este mai bun din aceasta mana de carti. Cu alte cuvinte, sa-ti joci cartea ta si sa o faci in asa fel incat sa iesi invingator, insa invingator in competitia cu tine, nu cu cei din jurul tau. Cei care pun aparentele pe primul plan, incearca sa triseze, incerca sa-si schimbe cartile primite la la nastere. Ei/ele isi ”corecteaza” nasul, isi modifica sprancenele, culoarea ochilor, isi muta grasimile dintr-un loc al corpului in alt loc…etc. Ei fac asta deoarece se considera imperfecti. Dar cine sunt ei sa poata sa spuna una ca 
asta ? 

Se spune ca oamenii sunt niste copii ale lui Dumnezeu, ca in fiecare dintre noi se afla un Dumnezeu care se manifesta prin noi. Corpul tau este templul lui Dumnezeu. Cine suntem noi ca sa spunem ca Dumnezeu nu este perfect, sau ca, creatia Lui nu este perfecta si are nevoie de “mici” interventii? Pe de alta parte sunt atatia oameni care poate par ‘imperfecti’ fizic, insa au un suflet atat de mare, incat te invaluie cu totul. Ei nu au nevoie de operatii, nu au nevoie de haine scumpe, nu au nevoie de masini sau accesorii pretentioase. Ei sunt doar ei si asta este suficient. 

Intr-un fel, este de vina si societatea. In ultima vreme pe toate canalele mediatice sunt promovate tot mai mult nonvalorile, scurtaturile, smecheriile….incat daca esti cinstit si onest pari atat de demodat incat ajungi sa te rusinezi. 

Dar eu stiu. Eu stiu ca toate vor trece… trec intotdeauna. Interiorul este durabil, exteriorul este trecator si amagitor. Daca iubesti ceea ce esti, nu ceea ce ai, vei avea o viata implinita. Adevaratele schimbari in legatura cu tine, trebuie sa le faci in interior, iar apoi exteriorul tau va straluci de la sine.