marți, 28 iunie 2016

In memoriam

Viata ne aduce multe persoane in cale. Intalnim de-a lungul vietii, amici, colegi, prieteni, parteneri, iubiti, rude. Oameni care ne modeleaza viata mai mult sau mai putin. Oameni de la care invatam, si care au de invatat de la noi. Fiecare are rolul lui in viata noastra, fiecare ne ofera o lectie.
Toata lumea cu exceptia celor apropiati, pot fi inlocuiti. Poti sa-ti schimbi prietenii, amicii, colegii, partenerii, dar nu vei putea sa schimbi niciodata rudele, parintii.
Ei sunt cei care iti modeleaza cel mai mult viata. De cand esti mic ei sunt alaturi de tine, iti ghideaza pasii. Ei sunt aceia care te sfatuiesc si te invata din experienta lor, sunt oamenii care te iubesc neconditionat si iti sunt alaturi in orice moment.
Iar atunci cand pierzi pe cineva apropiat, o ruda, este dureros.
Pentru ca iti amintesti toate momentele din viata in care a fost alaturi de tine, toate momentele in care a avut un cuvant bun de spus, un sfat, sau un umar pe care sa te sprijini. Toate acele clipe pe care le-ati petrecut impreuna in bucurie sau tristete.
Dar in final ei pleaca si ne raman doar amintirile. Amintirile a multor zeci de ani in care ei au pasit alaturi de noi.
Este greu…..si iti doresti intotdeauna sa mai fi fost CEL PUTIN O ZI alaturi de tine. O zi in care sa le spui pentru a nu stiu cata oara ca ii iubesti, sa le multumesti ca sunt parte din viata ta. Iti mai doresti inca o zi alaturi de ei....doar o zi Doamne, doar o zi.

Dar sa nu uitam ca viata nu se termina niciodata, chiar daca uneori pare astfel. Tot ceea ce ni se intampla este un alt pas in drumul nostru, o alta etapa. Vor fi multe piedici, obstacole, momente in care simti ca nu mai poti, ca esti la capatul puterilor...dar viata merge inainte.
Sa-ti amintesti acest lucru atunci cand esti disperat, in doliu.
Si sa nu uitam ca toti cei dragi noua, vor ramane permanent cu noi, in sufletul nostru, pentru ca ei sunt parte din noi.

Dumnezeu sa-I odihneasca!


Niciun comentariu: