luni, 4 aprilie 2016

A iubi neconditionat sau A iubi din interes?


Se spune ca nimic nu este intamplator pe lumea aceasta, si ca tot ceea ce viata iti aduce in cale iti este adus cu un scop. Total de acord cu acest lucru. De foarte multe ori am realizat ca viata mi-a adus in cale persoane care m-au ajutat in momente dificile si persoane pe care am putut sa le ajut atunci cand ele traversau o perioada tulbure.

Zilele trecute, un prieten, trecut prin intorsatura vietii, si cu un simt al umorului mai mult decat dezvoltat mi-a povestit despre unul dintre cele mai de pret lucruri pe care le putem afla intr-o viata. Mi-a spus ca toata viata alergam dupa lucruri, dar ar fi bine sa alergam dupa o iubire adevarata. Sa nu alegem calea cea mai usoara, adica iubirea din interes pentru ca la prima furtuna vom pleca fara a ne uita inapoi. Nu vom simti nimic, decat dorinta de a gasi pe altcineva cat mai repede. Asta este iubirea din interes.

Hai sa alegem iubirea adevarata.
Sa alegem sa traim alaturi de persoana care inca ne mai aduce mii de fluturi in stomac cand ne saruta, pentru care suntem in stare sa mutam si muntii. Persoana care ne face sa zambim atunci cand nu mai vedem luminita de la capatul tunelului, acea persoana pe care sa o cunosti mai bine decat te poti cunoaste tu, cea cu care nu iti poti imagina cum ar fi daca s-ar termina maine. Alege persoana care intotdeauna te provoaca sa fii si mai bun, care intotdeauna iti testeaza limitele si te ajuta sa le autodepasesti, care te lasa sa pleci stiind ca o sa te intorci. Persoana care iti taie respiratia cand il revezi dupa mult timp si care iti accepta crizele de personalitate.

Da, de cele mai multe ori neajunsurile te fac sa alegi o iubire din interes, nu vrei sa iti mai bati capul si cu o relatie de iubire.
Iti spui ca iubirea vine pe parcurs. Nimic mai fals. Povestile de iubire nu vin pe parcurs. Ele isi anunta venirea inca de la inceput, printr-o privire, un zambet, o atingere care ne ramane in memorie iar apoi depinde de noi modul in care o putem concretiza sau nu. Asadar, decizi sa iti pierzi tineretea, maturitatea si batranetea in bratele unei persoane pe care nu o vei putea iubi niciodata in sensul primordial. Sigur, poate, va fi respect, prietenie si iubire intr-o forma mai linistita, insa nu va fi acea iubire care sa te urce in al noualea cer.

Asadar, tu ce preferi? O iubire neconditionata sau o iubire din interes?



Niciun comentariu: