marți, 20 aprilie 2010


Mituri despre Iubire

Mit – Avem nevoie de altcineva pentru a fi completi.

Fapt – Suntem completi în interiorul nostru. Sa simti asta inseamna sa fii constient(a).


Mit – Trebuie să îi iubim pe ceilalti mai mult decât ne iubim pe noi însine.
Fapt – Trebuie să ne iubim mai întâi pe noi pentru a-i putea iubi pe ceilalti. Si nu-i putem iubi mai mult decat pe noi insine.

Mit – Avem nevoie de relatii intime pentru a experimenta dragostea.
Fapt – Lumea e plină de oameni si creaturi si cauze care vor primi dragostea noastră si care ne vor permite să experimentăm bucuria de a iubi.

Mit - Există o limită la cât de mult poti iubi.
Fapt – Dragostea este în expansiune – cu cât oferi mai mult, cu atât esti mai capabil(a) să iubesti. Limita esti doar tu!

Mit – Dragostea poate răni.
Fapt – Doar egoul nostru poate fi rănit. Sufletul nostru nu poate fi rănit atunci când oferă dragoste, chiar dacă această dragoste nu ne este împărtăsită.Cand te simti ranit(a), nu dragostea te-a ranit, nu iubirea, ci neintelegerea ei. Ceilalti nu sunt posesiunea noastra!

Mit – Dragostea neconditionată înseamnă să stai cu cineva chiar dacă acea persoană îti face rău.
Fapt – A părăsi o relatie care îti provoacă durere este tot un act de dragoste. Trebuie să te iubesti pe tine însuti suficient de mult pentru a iesi dintr-o relatie care nu merge. Aceasta e cea mai bună dovadă de dragoste pe care o poti face pentru binele tuturor celor implicati.

Mit – Există doar o persoană si numai una perfectă pentru noi.
Fapt – Dacă acceptăm acest mit, ne punem singuri piedici. Prin această convingere îi asezăm pe altii pe un piedestal. Adevărul e că fiecare dintre noi suntem capabili să avem relatii fericite si împlinite, nu doar cu un singur tip de persoană. Dacă se termină o relatie, lasă loc pentru o alta. Maestrii spirituali se apropie de perfectiune, caci ei sunt in armonie cu intreg Universul, primesc si ofera dragoste neconditionat, natural.

Mit
– Când o relatie se încheie, dragostea se sfârseste.
Fapt – Chiar dacă o relatie se termină, dragostea pe care ai dăruit-o ti-a îmbogătit sufletul si a făcut o diferentă în lume. Acea dragoste a avut un impact care va dăinui pentru totdeauna. Dragostea nu incepe si nu se sfarseste cu o relatie. Ea se experimenteaza, se eleveaza, se rafineaza pe sine prin relatii si este aceeasi in legatura cu toate: cu partenerul de viata, cu animalul favorit, cu serviciul, cu natura, cu muzica, cu dansul…Iubirea, in functie de nivelul de constiinta al persoanei, se manifesta ca dependenta, independenta sau interdependenta.
Gândeste-te putin, când vei pleca din lumea aceasta, tot ce iei cu tine este dragostea si întelepciunea.

Iar pentru a avea ce lua, trebuie sa traiesti in prezent, in dragoste si intelepciune. 

Tu traiesti?!