marți, 4 septembrie 2012

Paramahansa Yogananda


„Daca doresti sa-ti depasesti limitarile egotice, trebuie sa inveti sa devii impersonal in ceea ce priveste propriile tale sentimente.

Adeseori chiar dragostea noastra fata de Dumnezeu este personala, omeneasca. Se petrece astfel atunci cand acordam prea multa importanta egoului, tocmai cel pe care trebuie sa-l transcedem pentru a-L putea gasi pe Dumnezeu.

Acesta este motivul pentru care este mult mai bine sa doresti sa-L cauti pe Dumnezeu in primul rand pentru a atinge o stare de comuniune extatica cu El si doar in al doilea rand pentru ai oferi iubirea ta; adeseori iubirea ta pentru El nu este detasata, impersonala, o adevarata Iubire Divina.

Cei care ajung sa-i poata iubi pe ceilalti fara egoism sunt pe punctul de a descoperi secretul devotiunii divine. Singurul lucru care le mai ramane de facut este sa dirijeze aceasta iubire catre Dumnezeu.”

Paramahansa Yogananda

Un comentariu:

Unknown spunea...

Poate pt inceput ar trebui sa invatam sa eliminam acel "EU" care ne unge ego-ul, sa eliminam "al meu"...iubitul meu, fericirea mea...sa intelegem ca suntem parte din Dumnezeu si tot ceea ce noi credem ca NE APARTINE, apartine de fapt lui Dumnezeu. Nimic nu se poate intampla fara vointa Lui. Sa invatam ca tot ceea ce facem, sa o facem din iubire pt Dumnezeu si nu pt ego-ul nostru, sa invatam sa-i consacram Lui toate fructele actiunilor noastre.
Iar in momentul in care reusim sa ne transcedem ego-ul, i-L vom gasi pe Dumnezeu.

Multumesc pt aprecieri si iti doresc o zi minunata