duminică, 30 ianuarie 2011


“Este foarte greu sa umpli o sticla deja plina. Celui care pastreaza totul ii este greu sa primeasca.


Era odata un pui de vulpe care traia o mare angoasa, in adancul lui. Nu stiu daca stiati, dar puii de vulpe nu sunt doar inteligenti, ci si foarte sensibili. Daca se simt raniti de o vorba, un gest sau o privire a mamei sau a tatalui lor, atunci in ei se fixeaza frica, tristetea sau furia pe care au simtit-o si toate aceste sentimente se depun pe burtica lor.

Astfel, unii dintre puii de vulpe ajung sa pastreze totul in ei. Stiti ce putem gasi in stomacul unui pui de vulpe? Nu doar mancare, taitei, cartofi prajiti, ciocolata, canre, peste sau resturi de guma de mestecat, exista de asemenea acolo si taceri, umiliri, nedreptati, suparari si tristeti.

Va las sa va imaginati ce amestec ingrozitor formau toate aceste lucruri in stomacul puiului de vulpe: furie si ciocolata, taitei si umilire, cartofi prajiti si nedreptate, peste si frici…De asemenea, nu veti fi uimiti daca va spun ca acel pui de vulpe facea pe el, ca si cum s-ar fi eliberat astfel, in ciuda vointei lui, de tot ceea ce era rau in corpul lui.

Sa nu credeti ca facea acest lucru din placere, e nevoie de mult curaj sa faci pe tine ziua in amiaza mare, in pantaloni! Cu atat mai mult cu cat isi dadea seama ca il dezamagea pe tatal lui si suferea mult din cauza asta.

Vedea ca o nelinisteste pe mama lui, iar acest lucru ii dadea sentimentul ca nu este bun, ca risca astfel sa fie iubit mai putin. Daca va spun ca acel pui de vulpe ea foarte curajos, trebuie sa ma credeti.
Voi ce credeti ca ar fi putut face pentru a iesi din acea situatie?

Ei bine, o multime de lucruri! De exemplu, ar fi putut sa puna intr-o cutie niste pietricele sau obiecte mici care sa reprezinte tot ceea ce pastra in el si nu a reusit sa-i spuna mamei lui pana atunci. Ar fi putut sa deseneze, sa picteze. Ar fi putut face o marioneta! O marioneta care sa spuna in locul lui tot ceea ce el nu putea sa spuna.

Ar fi putut de asemena, dar e ceva mai complicat, sa decupeze doua urechi mari, dintr-o bucata de carton, sa le dea tatalui sau mamei lui si sa le spuna:

“As vrea sa fiu ascultat, doar ascultat, sa nu imi raspundeti imediat, cand vreau sa va vorbesc. Nu aveti tot timpul raspunsul corect pentru intrebarile mele si as vrea sa intelegeti interogatia din spatele acestor intrebari. As vrea sa nu mai stiti dinainte ceea ce trebuie sa fac sau sa nu fac, sa acceptati sa ma ascultati, doar sa ma ascultati.”

Acestea sunt cateva din demersurile pe care le putea face puiul de vulpe.

Va spuneam la inceput, e nevoie de mult curaj si de vointa pentru a incerca sa exprimi ceea ce nu se poate spune in cuvinte. Este foarte greu sa taci atunci cand sunt atat de multe de spus.”

Poveste din cartea “Povesti pentru a iubi, povesti pentru a ne iubi”, Jacques Salome, Editura Ascendent

duminică, 23 ianuarie 2011


Alegerile conştiente ale sufletului determină reuşita relaţiei de cuplu

Cele şapte alegeri ale sufletului

Bucuria şi împlinirea armonizării profunde în cuplul sunt stări pe care le putem atinge dacă, în momentele de cumpănă, facem anumite alegeri conştiente. În lucrarea The Conscious Heart (Inima conştientă) Kathlyn şi Gay Hendricks prezintă şapte tipuri de astfel de alegeri care, clipă de clipă, ne pot ajuta să ne modelăm relaţia.

Acestea sunt numite alegeri ale sufletului pentru că, exprimând ceea ce simţim cu adevărat, ne aduc tot mai aproape de sufletul nostru şi de cine suntem noi în realitate. De fiecare dată când facem o astfel de alegere, mai facem un pas către starea de armonie şi cu cât le repetăm mai mult, cu atât armonia în care trăim devine tot mai reală şi mai vie. 

Iată-le prezentate pe scurt:

1. Generozitatea 
Atunci când suntem tentaţi să ne întrebăm „Ce primesc eu în schimb?” am putea alege să ne întrebăm „Cu ce ne ajută aceasta pe amândoi?” şi apoi să vedem ce se petrece.

2. Autenticitatea 
Autenticitate înseamnă adevăr. Aşa cum nu îl minţim pe Dumnezeu atunci când ne rugăm, la fel trebuie să fim şi în relaţiile noastre. Adevărul conferă siguranţă, el aduce vindecare, lumină şi binecuvântare. Cea care generează durerea este ignoranţa. 

3. Echilibrul 
Marea majoritate a cuplurilor ajung în situaţia în care unul dintre cei doi domină. Dacă însă ne dorim o relaţie de cuplu spiritual este necesar să alegem egalitatea.

4 şi 5. Mirarea şi jocul 
Sunt atitudini esenţiale mai ales în etapele trei şi patru. Atunci când suntem încredinţaţi că ştim cum se petrec lucrurile suntem blocaţi într-o stare a cărei soluţie o pot aduce mirarea, curiozitatea jucăuşă şi cercetătoare. Dacă, în loc să dăm vina pe celălalt, ne spunem „Sunt uimit că am ajuns în această situaţie. Mă întreb cum am ajuns în această situaţie.”) se poate produce un miracol. Jocul, pe de altă parte, ne poate scoate din rutină. După o seară de dans ori o plimbare cu bicicleta, problemele se rezolvă mult mai uşor şi mai repede. Nu ne putem juca atunci când suntem blocaţi în automatisme, încruntaţi şi previzibili. Mirarea şi simţul jocului ne ajută să ne regăsim propria identitate în dosul măştilor pe care ni le-am creat de-a lungul timpului.

6. Recunoştinţa 
Uneori apare în mod surprinzător, alteori trebuie să o invocăm în mod conştiincios. Suntem obişnuiţi să aşteptăm ca ceilalţi să facă ceva bun pentru a-i aprecia. Este ca şi cum i-am spune grădinii: „Dă-mi nişte legume şi apoi poate că o să ud şi eu straturile.” Exprimarea aprecierii este un act de credinţă, la fel ca şi îngrijirea seminţelor în grădină. Cu deosebirea că, în relaţii, rezultatele pot să apară mult mai repede.

7. Creativitatea
Multe din problemele de cuplu apar din cauza nemanifestării creativităţii. Oamenii s-au obişnuit să fie mai puţin decât ar putea fi şi să nu trăiască fiecare moment ca şi cum ar fi important. Atunci când ne simţim limitaţi de celălalt aproape întotdeauna înseamnă că există aspecte ale creativităţii noastre pe care nu le exprimăm.

Un articol de Melania Radu



vineri, 21 ianuarie 2011



CELE PATRU LEGĂMINTE

1. FIŢI IMPECABILI ÎN TOT CEEA CE SPUNEŢI
Rostiţi numai adevărul. Spuneţi numai ceea ce gândiţi. Nu folosiţi cuvintele pentru a vă critica pe sine sau pentru a-i bârfi pe cei din jur. Folosiţi-vă de puterea cuvântului pentru a răspândi adevărul şi iubirea în lume.

2. NU LUAŢI NIMIC LA MODUL PERSONAL
Nimic din ceea ce fac alţii nu vi se datorează. Cuvintele şi acţiunile celor din jur sunt doar o proiecţie a propriei lor realităţi, a visului lor personal. Dacă vă veţi imuniza în faţa opiniilor şi a acţiunilor celorlalţi oameni, veţi evita foarte multă suferinţă inutilă.

3. NU FACEŢI PRESUPUNERI INUTILE
Descoperiţi curajul de a pune întrebări şi de a exprima ceea ce doriţi cu adevărat. Comunicaţi cât mai clar cu putinţă cu ceilalţi oameni, pentru a evita astfel neînţelegerile, tristeţea şi suferinţele inutile. Acest legământ este suficient în sine pentru a vă transforma radical viaţa.

4. FACEŢI ÎNTOTDEAUNA TOT CE VĂ STĂ ÎN PUTERE
Potenţialul maxim al omului se schimbă în fiecare moment; de pildă, într-un fel veţi acţiona atunci când sunteţi sănătos şi în alt fel atunci când sunteţi bolnav. Indiferent de circumstanţe, faceţi întotdeauna tot ceea ce vă stă în putere şi veţi evita astfel auto-acuzaţiile, abuzul de sine şi regretele.

joi, 13 ianuarie 2011


Sa luptam impotriva ego-ului
Sapte sugestii pentru a va ajuta sa transcedeti ideile imprimate ale auto-importantei. Ele pot sa va ajute in prevenirea identificarii false cu egoul importantei de sine. 


1. Opriti-va din a va mai simti ofensati.  
Obiceiurile altora nu constitue un motiv pentru a fi imobilizati. . Daca va uitati dupa ocaziile in care santeti ofensati, le veti gasi la fiecare colt. . Asa lucreaza egoul vostru , convingandu-va ca lumea nu ar trebui sa fie asa cum este. . A fi ofensat, creaza aceeasi energie distructiva , care va ofenseaza in primul rand si conduce la atac, la contraatac si la razboi.
2. Renuntati la nevoia voastra de a castiga. 
Ego iubeste sa ne divida in castigatori si pierzatori. Nu exista pierzatori intr-o lume in care toti impart aceeasi sursa a energiei. . Renuntati la nevoia de a castiga, fara sa fiti de acord ca opusul castigului este pierdere. Aceasta este frica egoului. Fiti observatorul, observand si bucurandu-va de tot, fara nevoia de a castiga un trofeu.
3. Renuntati la nevoia de a avea dreptate. 
Egoul este sursa unor multime de conflicte si disensiuni, deoarece el va impinge in directia de a le spune oamenilor ca gresesc. Renuntand la nevoia de a avea dreptate in discutiile si relatiile voastre este ca si cum ati spune egoului:” Eu nu sant sclavul tau.. Dar tineti minte ca egoul este un combatant hotarat.
4. Renuntati la nevoia de a fi superior. 
Adevarata noblete nu inseamna sa fii mai bun decat altcineva. Este vorba de a fi mai bun decat obisnuiai sa fii. Noi santem toti egali in ochii lui Dumnezeu. Nu-i judecati pe altii dupa aparentele, realizarile, posesiunile si alte indicii ale egoului.
5. Renuntati la nevoia de a avea mai mult. 
Mantra egolului este – mai mult. El nu este niciodata satisfacut. Nu conteaza cat de mult ati realizat sau ati castigat, egoul vostru insista ca nu este destul.
6. Renuntati la identificarea voastra cu bazele realizarilor voastre. 
Acesta poate fi un concept dificil , daca credeti ca voi santeti realizarile voastre. Dumnezeu compune toata muzica. Dumenzeu este sursa tuturor realizarilor voastre. Eu pot auzi egoul vostru cum protesteaza cu voce tare.
7. Renuntati la reputatia voastra . 
Reputatia voastra nu sta in voi. Ea sta in mintile altora. De aceea, voi nu aveti control asupra ei deloc. Daca voi vorbiti la 30 de persoane, veti avea 30 de reputatii. Daca voi santeti preocupati de cum veti fi perceputi de catre ceilalti , atunci va veti deconecta de la intentie si veti permite opiniilor altora sa va ghideze. Acesta este egoul vostru la munca. Aceasta este o iluzie care sta intre voi si puterea intentiei. Lasati ca reputatia sa fie dezbatuta de altii: nu are nimic de a face cu voi. Sau, cum ar spune titilul unei carti: “Ceea ce crezi despre mine, nu este treaba mea !”.

marți, 11 ianuarie 2011


Iubirea adevarata este mai mare decat fiinta noastra. 

Iubirea adevarata nu este a noastra dar ne atinge si ne patrunde ocupandu-ne.
Iubirea adevarata ne lasa fara respiratie, fara minte, fara noi insine. 
Este cel mai dur maestru, cea mai greu de indurat lectie. Tulbura tot, cere tot, pustieste tot. o cerem, o chemam, dar nu suntem niciodata pregatiti pentru ea.
Nu poate fi pusa in tipare, nu poate fi taiata bucatele, nu e ascultatoare, nu se muleaza pe dorintele noastre, nu este asa cum credem ca ar trebui sa fie. 

Nu are nici o regula. 

Cere mereu adevarul despre noi insine, ne sapa pana strigam de durere, ne scoate radacinile si le scutura, ne pune fata in fata cu noi insine asa cum nu vrem sa ne stim si sa ne vedem. 
Nu admite greseli, este neiertatoare, nu se lasa pacalita si nu poti fugi niciunde, este omniprezenta. 

Stapaneste fara drept de apel.

Nu pleaca, nu se ascunde, nu ai cum sa-i scapi.
Iubirea adevarata ne omoara in fiecare secunda, de fiecare data. 
Ne mananca, ne soarbe, ne macina, ne scutura pana cand disparem si este numai ea.
Iubirea adevarata trezeste toate suferinta pe care am strans-o in noi, o creste, o innebuneste, o face sa explodeze.
Iubirea adevarata trezeste toate ranile, sapa in ele pana cand spulbera tot ce credem, tot ce stim, tot ce simtim. 

De cele mai multe ori e imposibil de trait cu ea.

Ne pierdem total, innebunim, nu mai stim cine si de ce suntem. 
Inghite pasiunea, dorinta, linistea, modul obisnuit de a trai, ne macina fiinta precum o moara boabele de grau.
Nu este loc de noi insine atunci cand vine. 
Rade de ritualuri, de credinte, de cautari si practici, de comorile noastre stranse cu greu, le face total inutile.
Cu cat te lupti mai mult cu ea cu atat te leaga mai tare. 
Cu cat o negi, cu atat devine mai puternica.

Devii dependent total si irevocabil. O cauti toata viata. Nu poti trai fara ea. Nimic nu-si are rost cand ea nu e.
O uram, o gelozim, o pretindem, o gonim.
Odata ce suntem atinsi de ea si o avem in sange, in oase, in carne, in inima, in suflet, suntem pierduti.
Nimic nu mai e la fel.
Ne ucide si nu ne recreeaza.
Ne trage adanc in intuneric, stinge toate stelele, toate rugaciunile, toate cantecele, toate iubirile usoare.
Ne arunca in prapastie si ne lasa acolo fara nici o punte.

Si-atunci pleaca. Si-a facut treaba. 
Se duce sus, sus, dincolo de cer si ne asteapta sa parcurgem lungul drum catre adevarul din noi.

Asa-i de aspra calea ei, ne juleste genunchii, palmele, coatele, ochii, gura, intreaga faptura.

Ah, cat m-am luptat cu ea, cat ma lupt inca, cat de tare o neg, cat de tare vreau sa-i scap!
Cat de tare fug de durerea ei.

Si cat de mult o binecuvantez ca a venit si cam i-am fost vie si strugure si vin.
Cat plang si fug cand e si cat sufar cand ma-ndepartez de ea.

Si cat as vrea sa o pot trai cu toata fiinta, din tot sufletul, fara nici o fuga.
Cat as vrea sa ma pot preda ei, sa nu mai fiu, sa nu-i mai cer.

Si cat o chem iara...


duminică, 9 ianuarie 2011


           
CALEA numita FERICIRE
  
Intr-o zi a venit la Ramana Maharishi, un intelept ce locuia in muntii Indiei, un copil si i-a spus cu simplitate:
- Domnule, la fel ca Dumneavoastra, as vrea si eu sa fiu fericit. Va rog spuneti-mi si mie care este calea spre fericire.
Ramana Maharishi, vazand puritatea copilului, i-a zis :
- Tie iti voi arata calea ce duce la fericire, Vino cu mine si fii foarte atent.
Calea aceasta nu este usoara. De cele mai multe ori, orice cale fara greutati nu duce nicaieri.
Calea fericirii e o cale ingusta si abrupta si de aceea trebuie, de la inceput, sa mergi pe ea pas cu pas, incet si cu mare atentie.
Ea este aratata de Dumnezeu numai celor alesi. Copile, marele secret al caii spre fericire nu este altceva decat o serie de pasi pe care trebuie sa-i faci, cu mare concentrare si convingere, de-a lungul intregii tale vieti.
   
Primul pas
este sa stii ca Dumnezeu exista in toate lucrurile din viata ta si, pentru aceasta, trebuie sa-L iubesti si sa-I fii recunoscator pentru tot ce ai si pentru toate evenimentele care ti se intampla; sa fii multumit cu ceea ce ai si cu ceea ce nu ai ; acest pas se numeste DEVOTIUNE.

Al doilea pas
este sa te iubesti pe tine insuti, in fiecare zi. Cand te trezesti si inainte de a adormi, spune: „Sunt important, am valoare, sunt capabil, sunt inteligent, sunt iubitor, astept mult de la mine, nu exista obstacol pe care sa nu-l pot invinge.” Acest pas se numeste RESPECT DE SINE.

Al treilea
este sa pui in practica tot ceea ce spui ca esti si, daca tu gandesti ca esti in stare, fa ceea ce iti propui; daca tu gandesti ca esti inteligent, actioneaza inteligent; daca tu gandesti ca esti capabil de iubire si devotament, iubeste fara teama tot ceea ce a creat Dumnezeu in jurul tau ; daca tu gandesti ca nu exista obstacol pe care sa nu-l poti depasi, atunci propune-ti obiective in viata si lupta pentru realizarea lor, pana cand le vei obtine. Acest pas se numeste MOTIVARE.

Al patrulea pas
este sa nu invidiezi pe nimeni pentru ceea ce are sau pentru ceea ce este; ei vor obtine partea lor, tu o vei obtine pe a ta. Sa nu pastrezi in inima ta ranchiuna impotriva nimanui, caci acest sentiment nefast nu te va lasa sa fii fericit. Trebuie sa-L lasi pe Dumnezeu sa faca dreptate si tu iarta si uita. Acest pas se numeste ONESTITATE.

Al cincilea pas
este sa nu iei absolut nimic, de la nimeni, din ce nu iti apartine; aminteste-ti ca, potrivit legilor implacabile ale naturii, daca o faci, maine vei pierde ceva de mai mare valoare. Acest pas se numeste CINSTE.

Al saselea pas
este ca nu trebuie sa faci pe nimeni sa sufere fizic, mental sau spiritual; toate fiintele Pamantului au dreptul sa fie respectate si iubite. Acest pas se numeste NON – VIOLENTA.

Ultimul pas
este sa observi cu atentie ce este in jurul tau; sa descoperi mereu in fiecare lucru, eveniment, fiinta, partea lui buna si nu lipsurile. Ajuta-i pe cei care au nevoie, fara sa te gandesti ca nu vei primi nimic in schimb. Iubeste adevarul, chiar daca el te dezavantajeaza. Acest pas se numeste DISCERNAMANT.

Copile, secretul succesului pe calea care duce la fericire are si un pret:
Trebuie sa renunti pentru totdeauna la desertaciunile acestei lumi.
Este foarte greu, dar si rasplata e foarte mare.

vineri, 7 ianuarie 2011


Decalogul Tăcerii


1. Taci, dacă nu ai de spus ceva valoros!
2. Taci, atunci când ai vorbit destul!
3. Taci, până când îți vine rândul să vorbesti
4. Taci, atunci când ești provocat!
5. Taci, când ești nervos și iritabil!
6. Taci, când intri în biserică, pentru ca Dumnezeu să-ți poată vorbi!
7. Taci, când pleci de la biserică, pentru ca Duhul Sfânt să poată imprima în mintea ta lucrurile pe care le-ai auzit!
8. Taci, când ești ispitit să bârfești!
9. Taci, când ești ispitit să critici!
10. Taci, cât să ai timp să gândești înainte de a vorbi!


Ghidul Perfecțiunii


Viața e o provocare – întâmpin-o!
Viața e un dar – acceptă-l!
Viața e o aventură – îndrăznește!
Viața e o suferință – înfrânge-o!
Viața e o tragedie – înfrunt-o!
Viața e o datorie – îndeplinește-o!
Viața e un joc – joacă-l!
Viața e un mister – descoperă-l!
Viața e un cântec – cântă-l!
Viața e o ocazie favorabilă – folosește-o!
Viața e o călătorie – realizeaz-o!
Viața e o promisiune – îndeplinește-o!
Viața e dragoste – descoper-o!
Viața e adevăr – pătrunde-l!
Viața e un război – poartă-l!
Viața e o șaradă – dezleag-o!
Viața e un scop – realizează-l!


  Bhagavad-Gita

joi, 6 ianuarie 2011


Viața e o insulă de suferință într-un ocean de indiferență.

                                                                                             Sigmund Freud

miercuri, 5 ianuarie 2011


Cei 10 "Dacă"


1. Dacă vrei să faci un bine, atunci fă-l când este nevoie.
2. Dacă poți să faci pe cineva fericit, nu sta pe gânduri.
3. Dacă dai ceva, nu aștepta ca fapta să se întoarcă.
4. Dacă primești ceva, dă mai departe.
5. Dacă nu poți să ajuți pe cineva, spune-i-o în așa fel încât să nu o ia ca pe un refuz.
6. Dacă poți să construiești ceva, nu distruge.
7. Dacă poți, fii hotarât în ceea ce spui și ceea ce faci.
8. Dacă devii celebru, rămâi modest.
9. Dacă ești nervos, nu-ți descărca nervii pe alții.
10. Dacă faci o observație, nu jigni. 


  din folclorul norvegian

marți, 4 ianuarie 2011




2011 – Anul Schimbărilor 


Sub rezerva faptului că astrele predispun, dar omul dispune şi, mai cu seamă, că deasupraoricăror predispoziţii astrale tronează Voinţa Divină, cuvântul de ordine pe care îl rostesc astrele în cor în acest an în care tocmai am păşit este: schimbarea! 

Un cer 2011 cu multe evenimente astrale, puternice şi cu multă energie, un an alert şi efervescent, transformator, care ne va pune faţă în faţă cu multe schimbări (unele dorite şi alese în mod conştient), altele rezervându-ne posibile surprize. Influenţele acestor schimbări îşi vor pune amprenta pe domenii de viaţă diferite, depinzând de harta astrologică a fiecărei persoane.

Suntem susţinuţi de-a lungul acestui an de energiile astrale care ne indică direcţia spre schimbare, indiferent că ne referim la nivelul micro sau macro, suntem direcţionaţi spre noi drumuri şi noi alegeri, suntem parcă invitaţi să dărâmăm ceea ce nu este solid pentru a (ne) reconstrui – de data aceasta - pe fundamente mult mai serioase, durabile şi stabile. Ni se da energia şi imboldul necesar spre a face ceea ce ne-am propus, ni se oferă şanse pe care nu trebuie să le scăpam din mână, avem oportunitatea să fim mai îndrăzneţi în alegerile pe care le vom face, dar în aceesi măsură vom fi şi testaţi la multe capitole din viaţă noastră (nefiind excluse testele cu “iz” karmic). 

Dacă nu am făcut „ordine şi disciplina” în viaţă noastră interioară şi exterioară până în 2010, momentul anului 2011 este un moment prielnic în care putem analiza şi cu mai mult discernământ parteneriatele, oamenii cu care am ales să ne însoţim pe drum, este un an în care vom cerne „grâul de neghina” şi vom păstra doar ceea ce este benefic evoluţiei noastre.

Modul cum vom traversa aceste evenimente care se vor succede în anul 2011 şi noianul de schimbări pe care le va aduce va depinde în mare măsură de maturitatea noastră emoţională, de cum am reuşit să asimilăm multe dintre lecţiile destinului nostru, de cât de mult am reuşit să ne trezim propria conştiinţă de-a lungul timpului.

Este un an în care putem să ne demonstrăm mai mult că altădată că suntem făuritorii propriului nostru destin şi suntem – fiecare dintre noi – schimbarea pe care o dorim în lume!

duminică, 2 ianuarie 2011


EGOUL VREA CARTE DE IDENTITATE!

EL ARE NEAPARATA NEVOIE SA SE IDENTIFICE CU "CINEVA","CEVA"palpabil,"vizibil":nevasta-mea,fiica-mea,sotul meu,seful meu,iubita(ul) mea(meu),...sunt cineva, nu ma vedeti?merg la brat cu cineva(al meu), se vede nu?e-al meu!...;el vrea clasificari,comparatii...
  Asta-i hrana lui,a egoului clipa de clipa;altfel mooaaareeee! Se sufoca,nu mai are aer; Lucrul dupa care el alearga se numeste SIGURANTA, are neaparata nevoie de ea;atunci traieste,doar atunci e satisfacut (...am spatele asigurat,sotul MEU,nevasta-MEA...fiica-MEA!);
  ...Dar noi,adesea il simtim pe celalalt ca si cum ar fi proprietatea noastra,ca si cum ne-ar apartine si am avea drepturi asupra lui. Sa nu uitam ca nici o lege omeneasca sau divina nu ne poate da dreptul de a dispune de alt suflet,de a-l inlantui,chiar daca,cu meschinarie,atribuim acestui lucru titlul inaltator de"iubire".

  "Iubirea niciodata nu stapineste si nici nu vrea sa fie stapinita"(k.gibran)

 ...am casa,masina,servici,copii...am,am,am...EU AM-opus lui eu sunt);
-"dar cum sa spun draga?doar e fiul MEU,[iubita(ul)mea],nu al altcuiva...eu l-am facut(!? )pt.el,pt.copii mei traiesc;sa-i fac(?)mari,sa-i vad la casele lor,(programind un viitor cu totul virtual,substituindu-ne CREATORULUI)etc..."
Posesivitatea se naste din conceptia falsa ca starile mai mult sau mai putin frumoase pe care le traim alaturi de o alta fiinta sunt conditionate de prezenta ei...


 !!!credeam ca "scopul" omului pe planeta asta e cu totul altul:-adica desavirsirea spirituala,unirea cu D-zeu,abandonarea totala in "bratele"SALE, iubirea !  
  ...urmarea,atunci cind gresim ca drum,scop ales:
  SUFERINTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! uneori fara sfirsit[mai ales cind"ne"moare(?) cineva apropiat... sau ne paraseste iubitul(a);m-a inselat,s-a dus cu alta,ce-a gasit la aia?...etc]...
 -opus lui,ego-ului este iubirea(cu adevarat)detasata;abia atunci IUBESTI,cind ti-e sufletul LIBER,neincarcat de identificari(posesii,titluri,functii,etc)
"Daca stapiniti de teama,veti cauta doar tihna si placerea dragostei,
 Atunci e mai bine sa va acoperiti goliciunea si sa iesiti din treierisul iubirii,
 Spre a va intoarce in lumea fara anotimpuri,unde veti ride dar nu cu intreaga voastra bucurie si unde veti plinge,dar nu in toate lacrimile voastre"
. (kahlil gibran)  

IUBESTE SI FII LIBER(A)!nu te incatusat(a)!;rupe"lanturile"!!!!;
ZBOARA!!!
CURAJ!
DESCHIDE-TI ARIPILE(INIMII)CIT MAI LARG!
TRAIESTE "OFERTA"(tot ceea ce primesti prin mesageri) LUI DUMNEZEU IN MOD PLENAR,NECENZURAT;
NU STII TU CE ARE DE GIND(PLANURI) CREATORUL CU TINE;
NU TE OPUNE;LAS'SA FIE,SA SE DERULEZE FILMUL,OPERA IN ALE CAREI ACTE JOCI ROLUL DIVIN AL VIETII,IMPREUNA CU "ACTORII"ALESI,(I-AI ATRAS PRIN REZONANTA!!!),DE D-ZEU,PT.A TE INTELEPTI TU;
  Trebuie sa avem credinta ferma ca D-zeu ne ofera in fiecare moment exact ce avem nevoie in vederea evolutiei noastre spirituale.Si o face nu neaparat prin fiinta prin care dorim,ci prin cine considera EL mai potrivit.Ca un ajutor in aceasta directie,sa ne propunem sa traim mereu doar clipa prezenta,fara sa gindim ce va fi in viitor,pt.ca frica de a pierde ceva este o stare mai cumplita decit pierderea insasi. 
  MULTUMESTE-I PT.ROLUL PE CARE AI POSIBILITATEA SA-L INTERPRETEZI,MAIESTRINDU-TE IN IUBIREA ADEVARATA-ACEEA DE CREATOR SI NU DE CREATURI(ele au roluri,ca si tine,pasind pe cale,spre "TINTA"finala)!
  "Prin durere se sparge cochilia care va acopera judecata.
Precum simburele fructului trebuie sa se crape,ca astfel miezul de taina sa se poata darui soarelui,asa trebuie sa va cunoasteti durerea.
Si numai asa veti izbuti sa va pastrati inima in inflorirea miracolului zilnic al vietii;
Numai asa nu va va parea mai putin miraculoasa decit bucuria;
Ea este doctoria amara cu ajutorul carei nestiutul vraci din fiecare tamaduieste eu-l bolnav;
Marturisiti-va,asadar,acestuia si sorbiti-i leacul in tacere si liniste,
Fiindca mina-i,cu toate ca grea si dura,este condusa de mina binevoitoare a celui Nevazut.
Iar cupa pe care v-o ofera,chiar daca va arde buzele,a fost modelata din lutul pe care Olarul l-a muiat cu propriile sfinte lacrimi"
(k.gibran)
   
   
  DOAR FII!!!
  DOAR RAMAI "TACUT(A)" !!!
   
  IUBESTE  
 
pasajele din cartea"Nestemate ale iubirii"-Ramona Tuhut