marți, 11 august 2015

Tu ai înșela-o pe ea? – Niciodată – De ce? – Eu mă respect pe mine, deci îmi respect și alegerea

Un bărbat care se respectă niciodată nu își va înșela femeia
Nu o va înjosi și nu o va face să se simtă prost. Pentru că el a ales-o. El s-a îndrăgostit de ea și tot el și-a promis să fie bărbatul corect, grijuliu, de încredere. El a decis să o țină de mână și să împartă cu ea patul, masa, gândurile și fiecare minut. Atunci, care e sensul să o înșele? Ar ieși că-și înșeală propria decizie. Că alegerea lui nu valorează nimic. Că nu e bărbat.
Decât să înșeli, mai bine vezi ce nu merge. Apoi rezolvi împreună sau lași. Rezolvi, pentru că ții la omul de lângă și lași, pentru că înțelegi că nu mai aveți nimic în comun. Dar nu înșeli. Totul pornește de la alegerea pe care ai făcut-o odată. Ai ales-o pe ea dintre toate femeile, pentru că ți-a plăcut. Pentru că ai vrut să trăiești cu ea viața, să împarți cu ea lumea. Tu ai vrut și nimeni altcineva. Deci e mult mai josnic să trădezi un om pe care-l credeai al tău. Și e mult mai greu apoi să te privești în oglindă și să zici că nu a fost nimic. A fost. Gestul tău necugetat a fost, trădarea ta a fost și cicatrici lăsate în urmă…și ele au fost. Fii corect în primul rând cu tine.
Înșeli o dată, de două ori, de trei. Și pe urmă ce faci? O iei de la capăt? Îți vinzi alegerile ca pe o marfă? Dai demnitatea și respectul de sine pe-o oră de plăcere? E absurd. Un bărbat știe să prețuiască omul pe care l-a ales. Și mai știe că lucrurile într-o zi se pot schimba. După ce înșeli poți să înțelegi că ea de fapt e omul tău și sufletul tău. Și atunci cum să o privești în ochi? Cum să-i mai spui că o iubești? De asta fii sigur că un bărbat corect nu va înșela niciodată. O va părăsi, o va face să sufere pe un moment, dar nu va înșela. Sau o va iubi pentru toată viața.

– Tu ai înșela-o pe ea? – Niciodată – De ce?  – Eu mă respect pe mine, deci îmi respect și alegerea


 devorbacutine.eu

Tu esti o fiinta umana nelimitata si sublima!

“A fi tu insuti intr-o lume care cauta in mod constant sa te faca altcineva, este cea mai mare realizare.” 
 Ralph Waldo Emerson

Putem sa fim orice ne dorim, dar nu putem fi oricine ne dorim sa fim. Poti fi un om de stiinta, un bucatar, un dansator, un antreprenor, un scriitor, un artist, un astronaut, un președinte, dar nu ai de ales, decat sa fii tu insuti.
Nu ai nicio alta alegere decat sa fii tu insuti. Poti incerca sa fii ceea ce nu esti cu adevarat si multi incearca sa faca asta, dar in cele din urma esueaza.
Fiecare dintre noi avem calitatile si defectele noastre. Fiecare dintre noi avem propriile noastre trasaturi distincte, care ne fac sa fin ceea ce suntem cu adevarat. Fortandu-ne sa adoptam anumite trasaturi, mai mult decat se intampla asta natural, vom afecta toate celelalte trasaturi, chiar daca nu ne dam seama de acest lucru pe moment.
Fortandu-te sa adopti anumite trasaturi mult prea indepartate de propria ta naturalete, cu alte cuvinte incercarea de a fi ceea ce nu esti cu adevarat, este unul dintre cele mai grave lucruri pe care le-ai putea face pentru propria ta stima de sine. Acestea sunt cateva dintre motivele pentru care nu ar trebui niciodata sa pretinzi ca esti ceea ce nu esti cu adevarat:
1. Vei cunoaste esecul
Incercarea de a fi ceea ce nu esti cu adevarat nu este una usoara. Este necesar un mare efort si o mare cantitate de energie psihica pentru a face asta.
Uneori, in viata, intalnim si situatii care ne cer sa ne adaptam, sa fim cine nu suntem cu adevarat. In vremuri de criza, gasim motive si motivatii suficiente pentru a ne transforma in “persoana potrivita”, totul cu scopul de a duce un lucru la bun sfarsit. Cu toate acestea, aceasta transformare este nesustenabila. Este posibil sa fii ceea ce nu esti cu adevarat, dar oportunitatile de esec sunt nenumarate.
2. Daca reusesti, nu o sa fii fericit
Pentru ca fiecare dintre noi avem propriile noastre trasaturi de personalitate, incercarea de a impinge orice trasatura dincolo de limitele sale produce un mare nivel de disconfort in interiorul nostru.
Producem tensiune in interiorul nostru fortandu-ne sa gandim in moduri in care nu obisnuim sa gandim, sa actionam in moduri in care nu obisnuim sa actionam si sa facem lucruri pe care nu obisnuim sa le facem.
Acesta poate fi un lucru bun, doar atata timp cat te mentii activ si esti prea ocupat ca sa te opresti… dar, de indata ce ce se intampla asta, lumea ta poate sa se prabuseasca ca un castel de nisip.
3. Continuand sa te prefaci ca esti ceea ce nu esti cu adevarat, in final te vei prabusi
Probabil ca esti capabil sa te fortezi pana la anumite limite si continui sa faci asta ani, sau chiar decenii.
Cu toate acestea, intr-o buna zi – chiar daca va fi ultima ta zi – vei realiza ca ai pierdut prea mult timp sa fii ceva ceea ce nu esti.
Experimentarea acestei pierderi te poate afecta mai mult decat orice pe lumea aceasta. Este un pret mult prea mare pe care nu ar trebui sa alegi sa-l platesti niciodata.
4. Pentru a inrautati lucrurile, inainte sa esuezi, cel mai probabil te vei avanta tot mai mult in directia gresita – garantand astfel un maximum de suferinta inainte de esecul final
Aceasta abordare se aseamana cu consumul de droguri – cu cat vei consuma mai mult, cu atat te vei simti mai rau… cu cat vei consuma droguri, cu atat mai rau te vei simti, cu cat te vei simti mai rau, cu atat mai multe droguri vei consuma.
Cu cat ai incercat mai mult sa te fortezi sa fii ceva ceea ce nu esti, cu atat mai dureroasa va fi intoarcerea la realitate.
5. Prima data cand vei accepta infrangerea, vei realiza ca deja ai provocat daune – mintii tale, corpului, relatiilor si intregii tale vieti.
Astfel de schimbari imense in trasaturile personalitatii, de obicei, se intampla in perioada varstei de 20-30 de ani, atunci cand mintea este deschisa in fata schimbarii. Asta inseamna ca viata pe care am creat-o  inainte de acest punct schimbator este una de care nu suntem multumiti, sau pe care nu o apreciem.
Cand ne schimbam trasaturile, facem acest lucru pentru ca vrem sa ne schimbam vietile. Uneori, dintr-o dorinta arzatoare de schimbare, ajungem sa pierdem toate momentele frumoase ale vietii pe care am cunoscut-o inainte.
6. Tu esti tu si doar tu; ti-ai dori sa fii altcineva, dar nu esti si niciodata nu vei fi.
Persoana care esti in acest moment a fost construita peste ani si ani de invatare si interpretare. Experientele tale te-au codat cu anumite trasaturi de comportament, precum si cu un anumit mod de gandire.
Toate acestea nu sunt generale, dar este aproape imposibil ca oamenii sa isi rescrie intr-un timp foarte scurt personalitatea. Tu esti tu. Accepta asta.
7. Pretinzand ca esti cineva cine nu esti, vei ajunge sa pierzi persoana care esti, sau care ai fost
Poate ca nu ai fost niciodata sigur de persoana care ai fost, dar acum te-ai fortat atat de mult in directia gresita, incat acea persoana poate fi pierduta pentru totdeauna.
Nu totul poate fi anulat. Nu totul poate fi reparat sau fixat. Unele lucruri, odata stricate, vor ramane stricate pentru totdeauna.

Aceasta poezie plina de intelepciune scrisa de James T. Moore te poate ajuta sa-ti amintesti cine esti cu adevarat in momentele dificile:

“Chiar si firele de iarba
Sau fulgii de zapada –
Difera usor intre ei…
Stii, nu exista nimic care sa fie perfect identic cu altceva.
De la cele mai mici lucruri, cum sunt firele de nisip,
Si pana la cele mai gigantice stele,
Toate au fost create cu o singura intentie:
Aceea de a fi unice!
De aceea, este o prostie sa incerci sa imiti pe altcineva –
Si inutil sa pretinzi ca nu esti cel care esti cu adevarat!
Caci fiecare dintre noi ne nastem dintr-o minte
Ale carei idei nu se epuizeaza niciodata.
Nu exista decat unul singur ca mine,
Care poate arata ce pot sa fac eu –
Si tu ar trebui sa te simti mandru,
Caci nu exista decat unul singur ca tine.
Totul incepe
Cu tine.
Tu esti o fiinta umana nelimitata si sublima!”


vineri, 7 august 2015

Viata este tot ce avem!

Printre dorinţe, speranţe, vise, iubiri neîmpărtăşite sau pasiuni trăite din plin, viaţa care ne animă clipă de clipă ne face să înţelegem cât suntem de norocoşi…!
Noi încercăm să o contrazicem prin nepăsare, pesimism şi lipsă de încredere în propria persoană.
O muzică tăcută ce ne învăluie fiinţa în fiecare secundă alături de respiraţia care ne este dăruită fără să o cerem măcar. O şoaptă ce greu o putem auzi în agitaţia minţii ce nu se potoleşte nici în somnul cel mai profund!
Un tumult şi o cascadă ce ne împinge mereu spre un ţel care nu a fost, nu este şi nu va fi niciodată al nostru. Un marş neîncetat spre a ne atinge propria umbră, spre îmbogaţirea altora care ştiu să aprecieze viaţa.
Un dar ce nu ştim să-l primim, iar el se îndreaptă spre cei care sunt atenţi şi ştiu să-l aprecieze, căci, desigur există o artă a primirii, aşa cum există o artă a dăruirii. Oricum, suntem profani şi ignoranţi în ambele
Cu toate astea, viaţa este tot ce avem! Ne aparţine în totalitate, până în momentul în care ea oboseşte să ni se tot dăruiască. Atunci când nu mai este momentul potrivit nici măcar pentru un singur regret…!
O adiere de vânt ce nu vom putea s-o preţuim niciodată la adevărata valoare. O nestemată pentru care merită să renunţăm la tot ce ne aparţine.
Un diamant perfect şlefuit pe care-l punem mereu deoparte, fără să ştim să-i admirăm esenţa şi frumuseţea.
Şi clipă de clipă, viaţa este tot ce avem! Unii încearcă să-i prelungească existenţa oferind în schimb bancnote şi alte hârtii lipsite de valoare, însă ea este un mister, nu un contract ce trebuie respectat.
Este o secundă ce cuprinde în ea însăşi eternitatea. Ea nu ştie să facă fapte şi acte de comerţ!

Trăieşte-o şi atât!

Poate eşti flămând şi sărac, sau poate eşti sătul şi bogat. Sunt atribute fără importanţă. Cândva, vom înţelege cu toţii şi fiecare în parte că viaţa este tot ce avem!

desprerealitate.ro



Cuplul perfect...

Cuplul perfect nu este o definiţie! Probabil, unii vă aşteptaţi să o citiţi undeva…! Aveţi nevoie de un enunţ pe care să-l interpretaţi, să-i tăiaţi nişte cuvinte sau din contră să-i mai adăugaţi câteva!
Mulţi aşteaptă o definiţie doar pentru a o contrazice sau pentru a o şterge! Nu că ei ar fi în stare să inventeze una mai bună, ci doar pentru a-şi justifica incapacitatea de a fi diferiţi…!

Cuplul perfect este o stare! O stare înţeleasă în egală măsură atât de bărbatul cât şi de femeia care alcătuiesc perechea ideală.
Cei doi înţeleg şi trăiesc acelaşi tip de melodie! Cei doi păşesc şi plutesc în acelaşi stil de dans! Cei doi inspiră şi expiră în acelaşi timp cu o sincronicitate demnă de invidiat!
Cele două persoane care alcătuiesc cuplul perfect sunt percepute de către cei din exterior ca fiind o singură individualitate. 
Puţini vor încerca să intervină în dragostea unui cuplu perfect deoarece ar simţi imediat că totul s-ar transforma în pierdere de timp.
Un astfel de cuplu nu s-ar clătina din cauza vânătorilor de aventuri…!
Acest gen de cuplu nu s-ar diviza din cauza minciunilor spuse de aşa zişii prieteni…!
Acest tip de cuplu nu s-ar dezrădăcina deloc, oricât ar încerca rudele să intervină (din plictiseală) în viaţa celor doi! Ei formeză perechea visată de toţi cei angrenaţi într-o relaţie de dragoste…!
Mulţi vor încerca să-i disece pentru a afla care le este misterul ce îi ţine strâns uniţi!
Numai că secretul lor nu va fi observat de nimeni cu ajutorul ochilor! Secretul îl poate descoperi oricine, în momentul în care ajunge să trăiască şi să respire în acelaşi mod cu o persoană care până atunci le era total străină!

Cât timp durează acest cuplu perfect? Depinde de intensitatea melodiei auzite şi pe care ei dansează natural, fără efort…!

desprerealitate.ro



În momentul în care îți alegi jumătatea, ține cont că în timpul liber când nu veți face sex, va trebui și să vorbiți unul cu celălalt

Dragostea nu e sex. Sau nu e doar sex. Înainte de sărut și după sărut sunt mult mai multe momente pe care dacă nu le prinzi din mers riști să pierzi omul de alături undeva lângă un regret sau lângă un alt om. Atunci când îți alegi un partener pe-o noapte, poți să alegi după aspect, miros, impresie. Atunci când alegi pe cineva pentru o relație, poți să alegi după încredere, după cum face sex, după cât te atrage. Dar atunci când îți alegi jumătatea, sexul și chiar încrederea nu sunt de ajuns. Pentru că alături de acel om trebuie să simți și liniște și nebunie. Trebuie să îți fie cald și plăcut. Trebuie să trăiești fiecare moment, nu doar pasiunea. Așa că dincolo de sex și plăceri, care și ele trebuie să fie, alege-ți jumătatea după starea de bine. Întreabă-te: cât de bine te simți alături de el sau de ea, ziua sau noaptea, la bine sau la greu?
Răspunsul poate să te uimească. Poți înțelege că de omul de alături te leagă doar câteva strigăte în noapte. Abia atunci îți dai seama că el nu e omul tău și că ți-e dor de o discuție de suflet, de o îmbrățișare în care să te pierzi, de o floare, de un gest. Atunci trebuie să te decizi repede, că de altfel te prinde bătrânețea alături de un om nepotrivit. Și el nu are nici o vină. Pur și simplu povestea ta nu se leagă cu povestea lui. Sau povestea lui e prea limitată ca să o mai asculte și pe a ta. Toată lumea știe să facă sex, mai bun sau mai prost, dar nu toată lumea știe să comunice cu omul drag, să ajute, să înțeleagă, să fie de acolo trup și suflet. Atunci când îți dai seama că te simți prost lângă omul ăsta, când vrei altceva, nu pleci. Încerci să schimbi. Să vorbești. Dacă nu merge, îți refaci viața. Dar și mai bine alegi din prima jumătatea ta care să te iubească, îmi cer scuze de expresie, corect. Unii nu înțeleg că corect înseamnă din tot sufletul, fără obligații dar responsabil.
În momentul în care îți alegi jumătatea, ține cont că nu e pe o zi sau o lună. Doar el, omul tău, îți este jumătate. Sau din două părți, două personalități, două caractere diferite formați un tot întreg. Nu doar în pat și nu doar când ceva se ridică. Dincolo de pasiune, îți alegi jumătatea pentru felul lui de a fi, când înțelegi că atât de bine se potrivește cu felul tău de a fi. Când îți dai seama că împreună cu acest om ai putea să construiești o familie, că lui ai vrea copiii tăi să-i spună tată. Sau ei mamă. Că îi suporți capriciile și el îți suportă mofturile. Că ai putea să vorbești despre multe, foarte multe lucruri, doar marea parte din timp o veți petrece împreună. Imaginează-ți că cineva și patru cinci ore pe zi tăceți. Sau priviți ziua întreagă niște filme de la care ți se întoarce deja. Viața bate filmul. Viața în doi înseamnă în primul rând ascultare, înțelegere, comunicare, rezistență în fața timpului, a grijilor, a momentului când sex nu va fi așa de mult sau nu va fi defel. Da, după un timp nu mai e nebunia de la început și cauți altceva la omul de alături. Dacă nu găsești, pleci. Simplu. Decât să pleci atunci, alege cu cap acum. Și din dragoste.
În momentul în care îți alegi jumătatea, ține cont că în timpul liber când nu veți face sex, va trebui și să vorbiți unul cu celălalt.

devorbacutine.eu